Followers

Tuesday, June 11, 2013

BROGA HILL, SELANGOR " Pacat Broga Hill "


Assalamualaikum.....

Apabila sampai waktu penat study, mungkin perlu juga masa untuk tenangkan fikiran.. bergembira semuakan.. Dan secara kebetulan last week 7/06/2013 ada expo OGA...asia pasific oil and gas 2013 di KLCC.. sambil layan expo drop resume kat syarikat yang berkenan tu kan... Kami plan la nak panjat bukit Broga ni.. a.k.a Broga Hill..(BH) *bukan berita harian yer...kawan2.. :)
 
Ternyata memang femes Broga Hill ni.. sebab ramai sangat yang naik/panjat.. tinggi BH ni tak tau lak berapa, tapikan..berpeluh kawe..sampai menitis ... ini serius.. 

Rancang awal nak naik BH ni..sebab kalau hari minggu memang ramai orang. Dan kalau nak tengok mata hari naik..panjat la seawal jam 4.00am/4.30am.. dan jangan lupa bawa sejadah dan air wuduk.. kat atas sana tak ada paip air okeh.. sediakan seawalnya.. kemana pergi ibadah kena jaga okeh.. 

Kami 5 orang..pergi dah lewat.. 5 am gerak dari section 13 Shah Alam.. berhenti solat subuh di petronas pump.. dan beli bekal makan semua.. Dalam 6.30am dah mula mendaki...cehhh...!! bunyi macam nak naik gunung everest..sampai separuh..rasa dah semput..wakaka... 

Kalau nak rasa dan alami pengalaman..anda kena cuba sendiri.. saya sudah, anda bila lagi.. ? *gaya macam iklan..hehe..

Dan enjoy the view....











dari kiri " Yon,Syamganu,Johar,Nasa"
Pacat Broga Hill
Kami panjat pakai kasut Crocks je.....itu penting!!

Crocks hadiah dari China... ada orang belikan.. :)


Tengok....ramaikan.. semua orang pakai kasut sukan... :)
 






our Team... PACAT BROGA HILL.. only us know the real story...keh3..


Yang penting...Tokey sudah sampai ke SINI!!!

yon dan hajar... tahniah hajar..sampai jugak kat puncak ni.. walaupun jalan dah macam ting tong...keh3..

Bendera Malaysia kat Atas... :)



 the Million Thanks...to Johar ... dah macam abang sendiri.. :)

TQ Johar dan Kak Siti sebab..belanja makan Buger Bakar Abg Burn.. :)


11 comments:

  1. aololo...nanti next trip kirim lagi.. :)

    ReplyDelete
  2. wah... ekspresi Hati dah kembali... cini ade pacat ke?? "ntah la.. rumput mcm basah2.. ade kot.." hahaha

    ReplyDelete
  3. awek pacat tu lawa kot...melepas dalam semak..wakakaka... meat ball abg burn..keh3...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum.

    Taktau kenapa awok, saya rasa terharu tgk awok berjaya daki bukit broga,hahahaha

    Awok, tak tinggi pun. Seingat ore, dalam 2km camtu. Yang tak biasa mmg semput awok.

    Waktu kita pergi, dah mmg lewat sgt, dkt kul 7 baru gerak dari putrjya. Terserempak ngan sorg pokcik cina ni, maintain je. kalah ak, mengah2 naik,hahaha.

    ReplyDelete
  5. hahahaha.... mengah2..tu biasa.. kita semput mcm enjin Datsun gitu..keh3..

    ReplyDelete
  6. CK:..memang best..ini sgt serius.. kalau CK bawa org2 penting..ajak dia skali ke kan. cuma berdoa cuaca pun elok la.. kalau hujan spoil..mcm mana nak naik..broga. :)

    ReplyDelete
  7. baru je pergi sini .. best2 walaupun semput ckit :D

    ReplyDelete
  8. tu la... haritu kebetulan sy naik.. ternampak plak ezad exist.. tp mcm da sun burn je.. kuat sgt kot dia hiking.. dye laju je jalan.. tgk potong line org.. orang x marah pun.. mybe sbb terpegun artis naik broga kot.. lps tu.. sy x puas hati.. sy potong je ezad exist tu.. duk depan dye.. hahaha

    ReplyDelete
  9. haha..fahrin ahmad pun ada cehh... jumpa dia siap potong Q lagi deh.. hemmm..

    ReplyDelete