Followers

Monday, March 21, 2011

Pulau Yang Indoh....sunggoh.... ~~ Tioman~~ bahagian aktiviti semasa trip

salam ya semua


nak sambung cerita...trip ke pulau  tioman hari tu.... biar gambar bercerita ya..jom tengok


bila sampai kat jeti.. kami di beri arahan untuk terus ke restoran untuk sarapan pagi.... lepas sarapan baru boleh ke tempat penginapan.....


gambar orang je....gambar sendiri malu sebab ambil makanan banyak..hahaha lapar weh... dah la dalam feri perut kosong.. pening nak muntah mabuk laut
antara sarapan pagi ni:
roti bakar atau roti biasa
kacang merah 
nasi lemak ada telur, ikan bilis, kacang tanah goreng rangup, sambal dan timun
coco crunch + nestley honey star + susu 
air kopi atau teh + creamer macam kat hotel besar tuu...
air sejuk( oren plus atau air mangga)..yang ni asli punya...segar....  cerah mata yang mengantuk bila minum air oren.... serius sedap.. sedap....


bersiap untuk ke Tekek( pusat pentadbiran Pulau Tioman)






maklumlah...haram seumur hidup mana pernah snokerling ni... teruja wehhhh...
laju aja lepas makan sarapan...terus siap balik bilik.. ni la suasana tempat menginap( hostel)... redup je.. kabus masih ada walaupun jam masa ni hampir pukul 9 a.m.


sempat snap  gambar pompuan....hahahaha
antara gadis-gadis..hahaha... sempoi bebudak ni..sporting.. sama kumpulan masa happy game...


selepas bersiap, snap gambar orang.. masa untuk amik snoker set dan life jacket... biarlah dah pandai berenang tapi nak juga ada life jacket.. dalam kecemasan... ombak besar ke.... Tsunami ke... Bot karam ke...hahaha langkah keselamatan.. sediakan life jacket sebelum kelemasan....hahaha( lebih kurang la sediakan payung sebelum hujan...hehe) . Yang semua set snoker ni..kena ada, wajib..kalau tak macam mana nak tengok ikan-ikan nanti.. Habis RM 15 ringgit untuk semua ni...untuk sepanjang trip di sana..


 kita bergambar dulu depan hostel..biar perempuan duk kalut dulu ambil snoker set... lelaki belakang tak pa.. hero tak ga'duh ( tak faham sudah duduk diam..heehee)..

perghh......posing.. bajet hensem... tapi tak apa lah... bila lagi nak posing.. sama-sama lelaki boleh.. kalau ada perempuan malu sikit...eceehhh...nak muntah...hahaha.. segan la sikit..kan.. 
geng aku la ni... sama bilik semua
bila dah siap ambil snoker set... menunggu punyalah lama geng VIP kita..bersiap.MT-MT..pengarah trip dan exco-exco sekalian....
tak apa lah...kita tunggu..
 untuk pergi ke Tekek ni...kami perlu bersiap terus dengan segala set ni.. sebab lepas pergi Tekek kami akan terus ke Taman Laut Pulau Tioman .. nak pergi Tekek kena naik bot.. tak ada jalan darat yang sempurna kenderaan tak boleh lalu.. jika ada jalan kaki, itu pun jauh, memenatkan sebab kata tour guide kita ni..jalan dia macam joungle trekking punya tu.. jalan dalam hutan

sesi penerangan keselamatan dan cara pengggunaan alatan snoker... life jacket..semua tu... 
nak pesan: kalau nak pilih snoker set...pilih yang ok..yang tak ada kesan gigitan pengguna sebelum anda... euuww..jijik... ada kesa gigi... hampir nak putus pun ada...hahaha... 


dah jomm ke jeti...ke Tekek.... kawasan bebas cukai....


dah cerita di tekek nanti sambung kemudian yer....hahaha.. tunggu je lah kalau berminat nak tahu....:))

3 comments:

  1. xley blaaa..
    hahaha..
    :p :p :p

    ReplyDelete
  2. ada blog kawn aku ni upernya.. hehe.. :)
    best dop snorkeling?? lama dop doh snorkeling.. huhu

    ReplyDelete
  3. best kot...nanti ah aku update untuk aktiviti snorkeling tu....nti tgokah gambaQ dia..lawa.. banyak ikan

    ReplyDelete